Medik8 C-Tetra Luxe Vitamin C Serum Review

Het Medik8 C-Tetra Luxe Vitamin C Serum is twee keer krachtiger dan het orginele, bestverkochte C-Tetra-serum en biedt een krachtige antioxidante bescherming tegen vrije radicalen. Dit serum beschermt, voedt en verheldert de huid, wat resulteert in een stevigere, gladdere, egalere en stralende teint. Klinkt goed, niet waar?!

Medik8 is een merk dat ik nog niet eerder heb geprobeerd, maar waar ik steeds meer over hoor. Ik keek er dan ook naar uit om het Medik8 vitamine C-serum uit te proberen. Wat mij vooral aanspreekt, is dat dit serum vegan is en geen kunstmatige geur of synthetische kleurstoffen bevat. Genoeg gepraat, let’s put them to the test! Je leest mijn ervaring hieronder in mijn Medik8 C-Tetra Luxe Vitamin C Serum Review.

Tip: Shop het Medik8 C-Tetra Serum hier extra voordelig!

Medik8 C Tetra Luxe Vitamin C Serum Review

Medik8 C-Tetra Luxe Lipid Vitamin C Enhanced Radiance Serum

Het Medik8 C-Tetra Luxe Lipid Vitamin C Radiance Serum is de luxe variant van het originele Medik8 C-Tetra serum en is twee keer zo krachtig doordat het 14% vitamine C bevat. Het is een rijk vitamine C serum dat krachtige antioxidante bescherming biedt tegen vrije radicalen en helpt de huid te egaliseren voor een zichtbaar stralend resultaat. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van collageen, wat kan helpen bij het verminderen en voorkomen van fijne lijntjes en rimpels.

Het Medik8 C-Tetra Luxe Vitamin C Serum bevat 14% Tetrahexyldecyl Ascorbate, een stabiele, in vet oplosbare vorm van vitamine C. Dit is bijzonder hoog, aangezien vitamine C al werkzaam is vanaf een percentage van 4%. Daarnaast bevat het serum vitamine E en F, wat de werking van de formule verbetert en helpt de huid te voeden. Het serum bevat ook squalane, maracuja-olie en geoptimaliseerde rode ginseng om de huid te voeden, hydrateren, beschermen en verhelderen.

Dit serum is ideaal voor degenen voor wie het originele serum niet krachtig genoeg is en die behoefte hebben aan een hoger percentage vitamine C voor zichtbare anti-verouderings- en verhelderende resultaten. Het wordt aanbevolen om het serum ’s ochtends aan te brengen op een gereinigde huid. Breng tot 6 druppels aan op het gezicht, de hals en het decolleté en sluit de huidverzorgingsroutine af met een SPF.

Het C-Tetra Luxe Lipid Vitamin C Enhanced Radiance Serum van Medik8 zit verpakt in een lichtbestendig glazen flesje met een pipetdop en heeft een inhoud van 30 ml. Het product is vegan, dierproefvrij en vrij van kunstmatige geurstoffen, ftalaten, synthetische kleurstoffen, parabenen en alcohol.

Goed om te weten is dat naast deze sterke, luxe variant ook het originele vitamine C-serum beschikbaar is, namelijk: het Medik8 C-Tetra Lipid Vitamin C Radiance Serum. Dit serum bevat 7% vitamine C en is minder krachtig dan de luxe variant.

Medik8 Vitamine C Serum Review

Review

Ik ontving het Medik8 C-Tetra Luxe Vitamin C Serum enige tijd geleden in één beautybox. Want eerlijk gezegd zou ik bijna € 82,- voor een vitamine C-serum zelf niet zo snel uitgeven! Dit was dan ook de perfecte gelegenheid om zo’n luxe serum als dit te testen.

Laat ik beginnen bij de verpakking. Deze ziet er clean, esthetisch en luxe uit. It’s giving me apotheker vibes. Het straalt uit dat het om een hoogwaardig en goed product gaat. Een grappig en handig detail is dat je vanaf het glazen pipet kunt aflezen hoeveel milliliter je gebruikt. Dit had ik nog niet eerder gezien!

Ik gebruik het serum nu iets langer dan een week en ben er erg enthousiast over. Het is een positieve eerste ervaring met het merk Medik8. Ik merk bij het gebruik inderdaad dat het een zeer rijk en hoog gedoseerd vitamine C serum is. Ik heb maar heel weinig nodig; anders voelt mijn huid vettig aan en duurt het lang voordat het is ingetrokken.

Dit kan ook komen doordat ik op het moment van schrijven 29 jaar ben, een normale tot gemengde huid heb en nog amper rimpels heb. Mogelijk is dit serum te rijk voor mij en zou het originele serum beter bij mijn huid passen. Voor een rijpere of drogere huid denk ik dat deze luxe variant juist ideaal is!

Wat me direct opviel bij het gebruik van het Medik8 C-Tetra Luxe Vitamin C Serum is dat mijn huid ontzettend zacht en glad aanvoelt. Maar ook een mooie glow heeft gekregen. Het serum ruikt citrusachtig, wat goed past bij een vitamine C serum.

Zoals je kunt lezen, kan ik dit serum zeker aanbevelen. Alhoewel ik in de toekomst liever voor het originele serum ga, aangezien dit goedkoper is en de formule van de luxe variant iets te rijk is voor mijn huid.

Prijs & verkrijgbaarheid

Het Medik8 C-Tetra Luxe Vitamin C Serum is te koop vanaf € 81,35 (30 ml) en is verkrijgbaar bij SpaceNK.com en ICI PARIS XL

Ook interessant: top 10 beste vitamine c serums


Volg jij me al op Instagram en/of TikTok?

Foto van auteur
Over de auteur
Ik ben Janine en expert op het gebied van beauty. Met veel passie en plezier run ik deze beauty blog. Al jaren schrijf ik hier wekelijks nieuwe artikelen op het gebied van make-up, skincare, haarverzorging, nagels en meer. Inmiddels heb ik al heel wat producten uitgetest en daardoor weet ik precies wat wel en niet werkt. En dit is dé plek waar ik graag al mijn ervaring met jullie deel!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.